alivenci | alivenci | keceap de rosii | keceap de casa | retete de keceap | keceap retete | ketchup cu telina | alivenci cu lapte acru | checeap de casa | cornulete fragede | ketchup de rosii
Conectare

Loghează-te pentru retete999 în scopul de a salva retetele tale preferate

Daca nu sunteți inca inregistrat, inregistrează-te acum!

Ați uitat parola?

Covrigei cu telemea

Sursa: http://www.lalena.ro/847-reteta-Covrigei-cu-telemea.html

Instrucțiuni

Ingrediente ou 1 buc plus un galbenus pentru uns deasupra Unt 125 g telemea 100 g eu am avut de vaca Lapte 125 ml Drojdie proaspata 12 g jumatate de cubulet Zahar 5 g 1/2 lingurita Sare 3 g 1/2 lingurita sare sau mai putin, daca telemeaua este sarata - un varf de lingurita mac,susan,praf de usturoi 1 lingurite optional,ce va place Pasi de urmat 1 Incalzesti putin laptele,in care adaugi o jumatate de lingurita de zahar si drojdia. Amesteci pana dizolvi toata drojdia 2 Intr-un castron mai adanc pui pe rand oul, untul moale,telemeaua rasa,sarea si mixezi 3 Adaugi si laptele cu drojdia.Mixezi bine. 4 Adaugi faina si amesteci cu lingura,apoi framanti cu miinile pana obtii un aluat ce se dezlipeste de pe marginile vasului. Posibil sa-ti mai trebuiasca putina faina 5 Lasi 40-50 min. sa creasca. 6 Intinzi o foaie de vreo 3 mm, nu prea groasa, ca sa fie covrigeii crocanti 7 Decupezi covrigeii cu forma speciala sii pui in tava pe hartie de copt 8 Ii ungi cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte sau cu ou batut, si-i presori cu mac sau ce-ti place 9 II coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc si sunt crocanti (vreo 15-20 min)

Citiți reteta la lalena.ro

Ingrediente

Dificultate: Dificil

Categorii

  • VegetarianDa
  • Cu carneNu
  • Cu fructe de mareNu
  • Cu fructeNu
  • Cu legumeNu
  • Cu pasteNu
  • Cu verdeturiNu
  • Cu carne de vitaNu
  • Cu carne de porcNu
  • Cu carne tocataNu
  • Cu carne de pasareNu


Citiți toate retetele de la lalena.ro

Ingrediente

Dificultate: Dificil


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Contact