chec aperitiv la lena | chiftele de dovlecei la lena | faguri la lena | reteta faguri la lena | chiftele de dovleac la lena | reteta keceap cu mustar | biftec tocat gratar | pandispan lalena
Conectare

Loghează-te pentru retete999 în scopul de a salva retetele tale preferate

Daca nu sunteți inca inregistrat, inregistrează-te acum!

Ați uitat parola?

Sănătos poate fi şi gustos! Alege un stil de viaţă echilibrat: începe cu o alimentaţie corectă! Maestrul chef Horia Vîrlan ne arată cum putem găti sănătos, f...

Ingrediente: - o pulpa de miel dezosata - 500 g spanac proaspat - 1 ceapa - 4 fire ceapa verde - 5 catei usturoi - 2 linguri ulei de masline - 200 ml smantana - 1 lingurita boia - 1/2 lingurita nucsoara - 1lingurita sare - 1/2 lingurita piper mozaic Kotany ,proaspat macinat - 1/2 lingurita rozmarin Kotany - pentru cartofi: - 1- 1,5 kg cartofi noi, mai mici - 1 legatura marar verde - 3 linguri ulei de masline - 1 lingura sare Etapa 1: Pulpa de miel dezosata si nivelata frumos cu cutitul o stergem bine cu un servetel absorbant, o punem cu pielea in jos pe masa si o condimentam cu sare, piper, boia si rozmarin. Etapa 2: O rulam intr-o folie alimentara si o dam la rece de seara pina dimineata. A doua zi o desfacem din folie si o legam cu ata alimentara asa cum se vede in imagine. Etapa 3: Intr-un vas termorezistent uns cu untura am asezat rulada, alaturi de alte bucati de friptura pe care le-am dat cu condimente pentru miel. Etapa 4: Ceapa verde ( 2 fire)am taiato oblic de vreo 1,5 cm, iar 3 catei de usturoi marunt, apoi le-am raspandit peste friptura, adaugand deasupra cateva bucatele de unt sau untura. Etapa 5: Vasul l-a dat la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se partunde bine friptura. Spanacul se curata de codite, se spala si se lasa la stors. Etapa 6: Ceapa si ceapa verde ramasa le-a tocat marunt si le-a calit in putin ulei.A adaugat spanacul rupt in bucati cu mana si usturoiul ramas pisat, am amestecat si a lasat sa se caleasca cateva minute. Etapa 7: Cartofii noi se curata de coaja, se spala bine si se fierb in apa cu sare cam 18 minute.nu trebuie sa fie fierti de tot.Ii lasam sa se scurga bine de apa. Etapa 8: Punem la incins ulei de masline peste care rasturnam cartofii bine scursi de apa.Ii lasam sa se rumeneasca 10 minute pe toate partile, dupa care adaugam mararul verde tocat si ii amestecam bine. Etapa 9: Rulada gata facuta o taiem felii si o servim alaturi de cartofii noi si spanacul facut.

Sursa: petitchef.ro

Ingrediente: - 3 albusuri - 5 linguri de zahar - 1 pahar de capsuni - 100 ml frisca lichida batuta (parerea mea este ca ar fi trebuit sa pun doar jumatate din cantitatea de frisca). Etapa 1: Mai intai am batut spuma albusurile ,cand a crescut frumos spuma de albus, adaugat treptat si zaharul si mixat bine-bine, pana s-a dizolvat acesta din urma.In acest moment adaugat capsunile si mixat in continuare. Etapa 2: Peste compozitia cu capsuni adaugat frisca batuta. Si iar mixat.Asta a fost de la chef Horia Virlan citire, auzit la "Cireasa" spunand ca spuma de fructe e bine sa fie "sustinuta" de ceva frisca. Etapa 3: Turnat compozitia in pahare pe care introdus in frigider. Ornati-le dupa imaginatie, eu am folosit niste frunzulite de menta, proaspata.Ai mei au zis ca facut prea putina .

Sursa: petitchef.ro

Ingrediente persoane La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti 2 vinete spalate 1 ceapa potrivita ca marime 2 rosii 100 gr costita 100 gr cascaval 1 catel mare de usturoi sare 1 pahar mic iaurt 1 lingura ulei de masline click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi ! Dragilor declar solemn, cu mana pe inima: I'm Happy! My dear husband, my beloved husband sau cum ar zice cineva cunoscut noua " splendoarea vietii mele ", mi-a adus in dar doua carti de gastronomie. Cica nu gatesc suficient sau bine, a glasuit un carcotas. Dar sa revenim... R. mi-a adus in dar doua carti, una din ele fiind "Bucatele noastre" a maestrului Horia Virlan. Cealalta....hmmm...inca nu va dezvalui care e, revenim cu amanunte, dupa -era sa zic publicitate - dar nu! Toate la momentul respectiv. Mai, fratilor, cartea asta a lui Horia e minunata, retete una si una, bucate alese, intr-un cuvint merita investitia, pe cuvant! Dupa ce am rasfoit-o binisor tot excalmand "Uite si asta! O, ce faina e asta!, Wow, wow, wow", am ales spre facere un minunat Evantai de vinete. Prepara evantai de vinete (à la Horia V.), dupa reteta lui Horia Virlan. Posteaza si tu retete culinare, retete cu poze aici! Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie in felii subtiri. Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si taiati-le pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta. Astfel nu riscati sa se desprinda de cotor. Usturoiul, curatat, il taiati in fasii subtiri si impanati cu el feliile de vinete, din loc in loc. Apoi asezati intre feliile de vinete, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, dupa priceperea si dorinta fiecaruia, neavand importanta in ce ordine le asezati. Legati vinetele cu ata de bucatarie, sfoara mai subtire si le puneti intr-o tava stropindu-le cu ulei. Bagati totul in cuptorul preincalzit la 175 C, si lasati asa cam 35 minute. Verificati daca vinetele sunt suficient de patrunse. Cand s-au racorit putin le scoateti ata si le stropiti bine cu iaurt si putin patrunjel tocat. O minunatie de arome, culori si mai ales, o savoare deosebita. Va jur! Multumesc, Maestre!

Sursa: lumearetetelor.ro

Ingrediente persoane La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti 2 pesti dorada 1 kg sare de mare sau sare grunjoasa (prima e mai buna) 1 albus de ou 2 foi de dafin click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi ! "Dorada se face repede si este foarte sanatoasa, fara pic de grasime. Singurul impediment ar fi comercializarea sarii de mare. Ai nevoie de o cantitate destul de mare, astfel incat pestele sa fie acoperit in totalitate de sare, cand este introdus in cuptor", spune Oana Ionita, colega Carcotasilor de la Prima TV. Posteaza si tu retete culinare aici, retete cu poze! Urmareste cum prepara Oana la Cireasa de pe tort Dorada in crusta de sare si afla ponturi de la Horia Virlan pentru aceasta reteta: Pentru gust se va introduce in burta pestelui o frunza sau doua de dafin. Sarea se va prepara separat, amestecandu-se cu un albus de ou si putina apa. La final, pestele acoperit cu aceasta compozitie va capata o crusta. Se introduce pestele, impreuna cu cartofii, in cuptorul care este in prealabil pornit la o temperatura mare si se lasa cam 30 minute. Depinde insa de cuptorul fiecaruia si de temperatura. Eu sugerez 150 de grade timp mai indelungat. Sfat: Singurul impediment ar fi comercializarea sarii de mare. Ai nevoie de o cantitate destul de mare, astfel incat pestele sa fie acoperit in totalitate de sare, cand este introdus in cuptor. Se serveste cu spanac proaspat la tigaie sau cartofi la cuptor.

Sursa: lumearetetelor.ro

4 dovlecei medii, curatati de capete si spalati 1 ceapa curatata 2 linguri orez cu bobul rotund 200 g branza telemea 50 g cascaval 1 pahar smantana 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingurita patrunjel tocat 2 linguri pesmet de casa 1 lingurita sare 1 jumatate de lingurita boia dulce click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi ! Iata o reteta de dovlecei umpluti cu branza si orez, pe care maestrul Horia Virlan ne-a oferit-o pentru pasionatii de gatit din Lumea retetelor. Posteaza si tu retete culinare aici, retete cu poze! Taiati dovlecii in doua de-a lungul, apoi curatati-i de coaja si scobiti-i. Incingeti cuptorul la 175 de grade, asezati dovleceii, cu scobitura in sus intr-o tava unsa cu ulei si coaceti-i timp de 10-12 minute, apoi scoateti-i la rece. In timp ce dovleceii se coc, incingeti restul de ulei intr-o craticioara si inabusiti ceapa, apoi adaugati miezul dovleceilor, amestecand usor pana s-a evaporat zeama lasata de acestia. In continuare, radeti telemeaua intr-un bol, folosind razatoarea cu ochiuri mari, apoi curatati razatoarea si radeti in alt bol cascavalul. Puneti orezul la fiert impreuna cu un pahar de apa si sare. Dupa 20 de minute amestecati orezul cu soteul de dovlecei, branza telemea rasa, boiaua si verdeata. Umpleti dovleceii cu aceasta mixtura, apoi asezati-i inapoi in tava, turnati smantana deasupra si presarati cu pesmet si cascaval ras. Coaceti dovleceii timp de 15-20 de minute. Serviti cu sos de rosii.

Sursa: lumearetetelor.ro

Ingrediente persoane La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti 4 pulpe mici si firave de cocosel de curte 2 vinete potrivite 1 un ardei gras rosu 1 cana suc de rosii, sau rosii pasate 1 ceapa mijlocie 1 jumatate lingurita rozmarin 1 lingurita boia de ardei dulce 1 jumatate lingurita cimbru 1 varf de cutit scortisoara macinata 1 varf de cutit nucsoara 1 jumatate lingurita piper negru macinat click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi ! Mi-a adus socra'mea de dimineata doi cocosei. Stop!, nu va ganditi la din aia de ii pui la salba, heee...as fi vrut eu , ci e vorba de doi cocosei de curte. Doar ca sunt mici si pricajiti saracutii, pui tineri, cica. Si m-am tot uitat eu asa lung la ei, bai frate!..mici tare, adica foarte mici ) minusculi chiar. Am luat pulpele de la amandoi si tot minunandu-ma de cat is de mici si firavi, le-am aruncat intr-un vas jena si la cuptor cu ei. Si pentru ca mi-a adus si niste vinete, din gradina, mici si alea, dar na, din ultimul rod...mi-am adus aminte de o mancarica, vazuta recent, tot la Horia, evident. E vorba de mancarica de gaina cu vinete fripte. Cum nu aveam gaina ci doar cocoseii de care am amintit, am facut o cantitate mai mica si putin adaptata. A iesit o mancare foarte gustoasa, delicioasa si se poate consuma si rece foarte bine. Asa ca ma declar satisfacuta de alegerea facuta. Mai ramane de vazut ce fac cu celelalte doua jumatati de cocosel , pana una-alta, le-am pus in congelator. Idei, ceva? Asadar, prepara pulpe de cocosel cu vinete fripte a la Horia Virlan, o tocana de cocos in versiunea Alice Albinutza. Ai mai combinat vreodata pui cu vinete? Posteaza si tu retete culinare aici! Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti intr-un vas termorezistent, puneti o jumatate de cana de apa, acoperiti cu o folie si dati-le la cuptor pentru vreo 45-50 minute. Daca e pui de la magazin, 35 de minute e suficient. Vinetele le coaceti, ca pentru salata de vinete. Le curatati apoi de coaja arsa, cu un cutit inoxidabil, le puneti la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le tocati. Intr-o craticioara incingeti ulei si caliti ceapa, tocata marunt, ardeiul gras, tocat foarte marunt, dupa care adaugati sucul de rosii si vinetele tocate. Amestecati bine si lasati la foc domol cam 10 minute. Apoi cand carnea este aproape gata, fragezita, puneti vinetele peste si mai dati la cuptor pentru inca 15-20 minute, fara folie, reducand putin focul. Serviti mancarica cu patrunjel tocat.

Sursa: lumearetetelor.ro

Copyright 2017 ® - Contact