faguri la lena | chiftele moldovenesti anton | la lena chiftele de dovlecei | chiftelute de dovlecei la lena | pandispan la lena | salata bulgareasca de fructe | cornulete fara drojdie
Conectare

Loghează-te pentru retete999 în scopul de a salva retetele tale preferate

Daca nu sunteți inca inregistrat, inregistrează-te acum!

Ați uitat parola?

Ingrediente persoane La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti 900 g carne de porc fara os (piesa intreaga gata rulata si legata) 1 linguri mustar 100 g legume pentru supa 20 grame verdeata de supa 1 ceapa 2 catei usturoi 1 lingura unt concentrat 10 g boia 125 ml vin rosu 250 ml supa clara 2 lingurite amidon sare piper click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi ! Reteta dezvaluita pentru cititorii site-ului Lumea retetelor de catre bucatarul-vedeta, care ne-a acordat si un interviu exclusiv . Piesa de carne se unge cu mustar si se condimenteaza cu piper, sare si boia. Intr-o breziera (cratita groasa) se incinge untul si se prajeste carnea pe toate partile. Apoi se adauga legumele curatate si taiate cubulete si se prajesc putin impreuna. Se scoate friptura si se depune pe o farfurie, apoi se dizolva fondul de la friptura cu vin rosu. Se pune din nou friptura in cratita. Se adauga verdeata de supa. Se reduce temperatura la moderat. Se acopera cratita cu capac si se lasa friptura cca. 1 1/2 ora sa fiarba inabusit. La nevoie, se adauga cate putina supa clara. Sosul se paseaza cu mixerul vertical. Daca este prea gros, se completeaza cu supa clara si se leaga cu amidonul dizolvat in putina apa rece. Se potriveste de gust. Friptura de porc rulata poate fi servita si rece ca un mezel.

Sursa: lumearetetelor.ro

somon proaspat file (nu medalion, nu congelat)? mustar miere 3 catei de usturoi? migdale crude ?orez? sos soia? sare, piper click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi ! Prepara somon cu sos de miere si mustar in crusta de migdale si orez cu sos soia, o reteta de la Irina Mohora , bruneta pe mana careia Jakob Hausmann si-ar incredinta oricand bucataria. Posteaza si tu retete culinare aici! Fileurile de somon se spala si se absoarbe apa cu un prosop de hartie. Se pune sare si un pic de piper. Sosul se face amestecand mierea si mustarul cu usturoiul pisat. Se ung fileurile de somon, evident pe partea fara piele, cu acest sos care trebie sa aiba o consistenta mai groasa. Migalele se taie pe lung in jumatati si se acopera cu ele toata supragfata pestelui. Se pune pe hartie de gatit, pe a nu se lipi de tava, in cuprorul incins in prealabil maximum 20 de minute. Orezul se fierbe, se prajeste in wok cu un pic de unt si se amesteca cu sosul soia. Sfat: E foarte important ca pe o parte somonul sa aiba piele. • La acesta reteta merge perfect un vin alb, sec si rece.

Sursa: lumearetetelor.ro

250 g carote rase 150 g capsune taiate in feliute subtiri Sos 1 lingura suc de lamaie 1 lingura suc de portocale 1 jumatate lingurita ghimbir ras 6 bucati seminte de coriandru zdrobite 1 jumatate lingurita zahar vanilinat 3 linguri ulei de floarea soarelui sare piper proaspat rasnit click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi ! Este o reteta inventata de bucatarul Jakob Hausmann pentru oaspetii sai de la restaurantul Mica Elvetie. Pentru sos: Se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza dupa gust. Trei sferturi din sos se adauga la carotele rase. Capsunele se aranjeaza circular pe o farfurie si se stropesc cu restul sosului. Cu o lingura obisnuita sau una de portionare a înghetatei se adauga salata de carote în mijlocul capsunelor. Se orneaza. Sfat: Salata de carote se prepara cu o zi dinainte si se tine la frigider.

Sursa: lumearetetelor.ro

Copyright 2017 ® - Contact