alivenci | fursecuri rapide | visinata rezept | saleuri | visinata recept | visinata recept | visinata | alivenci | vinete pane cu pesmet | dovlecei prajiti | alivenci cu lapte acru | tarta cu piersici
Conectare

Loghează-te pentru retete999 în scopul de a salva retetele tale preferate

Daca nu sunteți inca inregistrat, inregistrează-te acum!

Ați uitat parola?

E cald, asa ca a venit vremea salatelor simple, gustoase si sanatoase. Si, cum e sezonul sparanghelului, iar mie imi place tare mult leguma asta, salata de azi cu asta e. De data asta sparanghelul nu e aburit, ci facut pe gratar. E foarte bun, dar trebuie sa aveti grija sa nu-l lasati prea mult pentru ca se arde foarte usor. Dressingul e destul de simplu, din ulei de masline, otet de vin rosu si mustar. Pentru mai multa "picanterie" si aroma am folosit un ulei pe care eu il fac in casa, cu boabe colorate de piper. Uleiul de masline e, bineinteles, extravirgin. Cel Costa d'Oro e foarte bun. Branza de capra cremoasa si putin iute contrasteaza foarte bine cu dulceata sparanghelului, iar pentru textura am pus cateva migdale prajite uscat. Si sa nu uitam menta, pentru senzatia de proaspat. Pentru ca e extrem de gustoasa, voi inscrie salata mea la concursul Costa d'Oro de pe blogul lui Nicolai Tand. Salata cu sparanghel, branza de capra si menta Ingrediente pentru 2 persoane 300 g sparanghel 4 linguri ulei de masline extravirgin Costa d'Oro aromat cu piper (reteta e mai jos) 2 linguri otet de vin rosu ½ lingurita mustar de Dijon 100 g branza de capra 1 lingura de migdale, prajite uscat menta proaspata coja rasa de la ½ de lamaie frunze de salata mixta sare si piper negru dupa gust Mod de pregatire Curata sparanghelul de partile tari si spala-l putin cu apa rece. Sterge-l usor cu prosoape de hartie, stropeste cu ulei de masline aromat cu piper si sare. Incalzeste un gratar (se poate folosi si o tigaie antiaderenta) si gateste sparanghelul pentru 2 minute. Intoarce-l si mai lasa-l pe gratar inca un minut. Rupe sparanghelul in bucati si pune-l intr-un castron. Amesteca-l bine cu restul de ulei de masline, otetul de vin rosu si mustarul. Faramiteaza branza de capra. Rupe frunzele de menta in bucati mai mici. Amesteca cu grija (ca sa nu se strice frunzele de salata) toate ingredientele. Pentru uleiul de masline aromat cu piper: Intr-o sticluta amesteca 250 ml ulei de masline extravirgin Costa d'Oro cu 2 lingurite boabe de piper colorat. Lasa pentru 2 saptamani la intuneric, agitand din cand in cand sticluta. Sfat: Frunzele de menta se rup exact in momentul servirii, altfel se oxideaza si se innegresc

Sursa: brindusascheaua.blogspot.ro

Poti servi acest fel ca aperitiv, mic dejun sau gustare de pranz. O poti folosi cu succes si la petreceri. Ingrediente pentru 4 portii 12 lastari medii de sparanghel, cu capetele lemnoase taiate 12 felii subtiri de prosciutto sau costita afumata Ulei de masline Otet balsamic Sare de mare si piper negru proaspat rasnit   Mod de preparare Incingeti cuptorul. Infasurati lastarii de sparanghel in costita, lasand varfurile afara, si asezati-le pe o tava sau intr-un vas de ceramica. Picurati putin ulei de masline si coaceti timp de 10 minute in cuptorul preincalzit, pana cand costita devine aurie si crocanta; In timp ce se coace sparanghelul, amestecati niste ulei de masline cu otel balsamic; Cand serviti, treceti sparanghelul prin vinegreta. Pofta mare! Reteta propusa de Nicolai Tand si inspirata din cartea lui Jamie Oliver “Acasa la Jamie – Gateste-ti o viata frumoasa".

Sursa: retete-gustoase.ro

Copyright 2017 ® - Contact