faguri la lena | chiftele moldovenesti anton | la lena chiftele de dovlecei | chiftelute de dovlecei la lena | pandispan la lena | salata bulgareasca de fructe | chec aperitiv lalena.ro
Conectare

Loghează-te pentru retete999 în scopul de a salva retetele tale preferate

Daca nu sunteți inca inregistrat, inregistrează-te acum!

Ați uitat parola?

Cam asta a fost trupa care acum o saptamana s-a intalnit la Barbizon Steakhouse pentru un workshop foto. Ca sa va spun drept, m-am dus putin cam cu indoiala, pentru ca mai fusesem o data la un astfel de atelier si ma dezamagise. Se vede treaba insa, ca de data asta organizatorii f64 si Lumea Retetelor s-au pregatit deosebit de bine. Totul a fost bine pus la punct, iar noi bloggerii am invatat lucruri noi si utile. Dimineata a inceput cu intalnirea. M-am vazut cu prieteni dragi si am facut noi cunostinte, Catalina si Andi scumpele de ele (plus Roxana). In timp ce noi palavrageam si ne pregateam aparatele foto, in bucataria deschisa a restaurantului, Chef Dumitru Bucsa pregatea minunatiile. Inainte de toate trebuie sa va povestesc despre bucatarie. E o bijuterie! Straluceste de curatenie si are o ventilatie de nota 10. Va dati seama: acolo se gateste in fata clientului care sta la masa relaxat, bea un coctail si vede cum i se pregateste mancarea. Cum ar fi sa miroasa a mancare in restaurant? Iar Chef Bucsa se potriveste perfect acelei bucatarii stralucitoare. Ne-a gatit la perfectiune doua feluri principale cu garnituri plus un desert, intr-un timp record. Si fara nici un efort. Mi-a placut tare mult de el. Si va sfatuiesc sa mergeti sa-i gustati preparatele, pentru ca n-o sa regretati. Dupa ce a gatit, Chef Bucsa s-a gandit sa monteze fiecare preparat in doua stiluri diferite: clasic si modern. Aveti aici Tournedo Rossini (muschi de vita + foie gras + crutoane + trufa neagra + sos Madeira) Za pleiting in za meiching :D Si aici finalizate. De doua ori :P clasic ... ... si modern Cel de-al doilea preparat a fost Cotlete de berbecut in crusta aromata Si iar a finalizat de doua ori. Superman Chef Bucsa :) Clasic Modern Desertul a fost preferatul meu (ca de obicei). Am constat cu stupoare ca n-am nici o poza cu el. Nu-mi dau seama de ce! Sa fie oare pentru ca eram prea ocupata sa basculez in gura din castroanele cu spuma de mascarpone si spuma de capsuni? Nuuuuu. :D Ati inteles care a fost desertul: spuma de mascarpone cu capsuni. Un deliciu. Dupa ce mancarea a fost asezata artistic in farfurie, am invatat s-o fotografiem. Radu Dumitrescu , un tanar si foarte talentat fotograf de food ne-a explicat pe indelete despre lumina, blitzuri, filtre, expunere, focala, si alte minunatii din astea. Mi-a placut tare mult ca totul a fost relaxat, noi am putut sa punem intrebari si Radu ne-a raspuns si n-a ras de mine noi, chiar daca poate intrebarile i s-au parut puerile. Nici nu stiu cand au trecut 4 ore, asa de prietenos si intens a fost totul. Ce sa mai, mi-a placut mult de tot. Si sa stiti ca mai vin, daca ma mai chemati :)

Sursa: brindusascheaua.blogspot.ro

Președintele Traian Băsescu a fost întrebat, joi, ce a însemnat pentru el fostul stareț al Mănăstirii Rohia Serafim Man, care a încetat din viață, el răspunzând: „Lăsați-l acolo unde e, în sufletul meu“. Joi după amiază, la întoarcerea de la Mănăstirea Rohia, unde a fost pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului stareț Serafim Man, șeful statului s-a oprit la Primăria Cluj-Napoca pentru o întâlnire cu Emil Boc. Întrebat de jurnaliști ce a însemnat pentru el părintele Serafim Man, șeful statului a spus: „Nu am spus niciodată public, e mult mai mult decât credeți, lăsați-l acolo unde e, în sufletul meu“. Președintele a mers la Mănăstirea Rohia împreună cu soția sa, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului stareț al mănăstirii Serafim Man, în vârstă de 77 de ani, care a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri. „Președintele Traian Băsescu a venit să-i aducă un ultim omagiu părintelui Serafim, fiindcă dânsul a fost la Rohia de mai multe ori, când era ministru al Transporturilor, ca primar al Capitalei și ca președinte al țării. S-a întâlnit întotdeauna cu dânsul și i-a spus câteva cuvinte când a fost primar general al Capitalei: că dânsul va ajunge un om mare și va trebui să cârmuiască țara. Și s-a simțit dator să vină azi (joi - n.r.), să-și ia rămas bun de la părintele Serafim, pentru că mâine (vineri - n.r.) nu va putea veni la înmormântare, deoarece va fi la o întâlnire cu Papa Benedict al XVI-lea“, a declarat starețul Mănăstirii Rohia, părintele Macarie, citat site-ul emaramures.ro. Serafim Man a fost stareț al Mănăstirii Rohia între 1973-1984 și a fost duhovnicul lui Nicolae Steinhardt, pe care l-a tuns în monahism. În anii anteriori, șeful statului a vizitat de mai multe ori Mănăstirea Rohia din Maramureș, una dintre aceste vizite având loc în ianuarie 2007. Atunci, călugării i-au făcut cadou lui Traian Băsescu mai multe cărți scrise de părintele Nicolae Steinhardt. Olga Dumitrescu curentu.ro

Sursa: valentinaghidculinar.blogspot.ro

Copyright 2017 ® - Contact